Blij met Blues, Buurtbewoners en Buurthuis, Ten Kate Bluesfestival 2009

Woman, if you leave me……..
Met lange halen uitgekermde zin met een open eind dat een boel leed voorspelt
You know, my love will always follow you
Okay das comfort toch, die doet denken aan “als je bij me weggaat, mag ik dan met je mee”.

Blues op de zondagmiddag in het buurthuis, alweer een tijdje een mooie traditie: door het jaar heen vaak op de zondagmiddagen, maar op zijn best tijdens het jaarlijkse Ten Kate Bluesfestival dat deze zondag gehouden werd. Je kan natuurlijk naar welk festival dan ook, maar in het eigen buurthuis De Havelaar, waar je naast een fikse portie blues ook gewoon bekende buurtbewoners, paradijsvogels en van buiten toegestroomde bluesliefhebbers hebt, is veel mooier en lekkerder.
Bekend als je je wijntje bestelt bij de bar, een veelvuldig “jij ook hier” een stralende buurthuisbeheerder want al weer gelukt, mooie programmering en gezellig druk.
Als vanouds aan de wijn met Ko, samen leken we wel de muppetmannetjes op ons bankje, behalve dan dat zij altijd mopperen en wij intens tevreden luisterden, genoten van de muziek en de grote hoeveelheid bekenden en onbekenden, terwijl Tim de blues aan zich voorbij liet gaan en het voetbalveldje achter het buurthuis opzocht.
Ik geniet altijd op dit soort momenten, de muziek hoeft van mij niet eens echt heel goed te zijn, maar vandaag met een optreden van Innes Sibun uit Engeland was het echt helemaal te gek.


admin