schooltuininspectie

Maandag een vroege start. Mick is jarig en zestien geworden. Vanwege zijn vakantie en het daarmee samenhangende vakantiebaantje zitten we al om 7 uur aan de warme croissants want hij moet om 7.30 weg.

’s Ochtends geen staf binnen maar een bezoek aan de schoolwerktuinen. Onder begeleiding van schooltuinjuf Anita die in dienst is van het stadsdeel zien wij twee klassen hun tuintjes in de Van Blijdestijn schooltuinen bewerken.[[popup:uitjes.jpg:Uien:]] oogsten, [[popup:mais.jpg:mais verstevigen:]], [[popup:aardappelplant.jpg:aardappelplanten opbinden:]], bieslook snoeien, schoffelen en hakken. Het is prachtig weer en de kinderen halen geconcentreerd hun oogst binnen en planten tot slot een [[popup:courgette.jpg:courgette:]]-plantje dat na de schoolvakantie een hele grote plant geworden gaat zijn met courgettes er aan.  Voor een jongen die een smetteloos creme wit trainingspak aanheeft en steeds bedenkelijk naar die vieze zwarte aarde zit te kijken ga ik door de kni


maureau