Die ene leerkracht die het verschil maakt?!

Die ene leerkracht die het verschil maakt?!

Die docent die voor mijn zoon het verschil maakt(e), Robert Ceelen, inspireert al zijn hele leven jongeren. Zonder daar mee te stoppen, maakte hij in 2006 ook zijn eigen droom waar en begon naast zijn werk een theaterschool in Noord-Frankrijk. Hij kocht een prachtig vervallen huis in Aubenton, maakte een plan, verzamelde van overal spullen voor hergebruik en ging samen met veel van zijn leerlingen aan de slag om van deze plek zijn theaterschool, IHTs te maken.

Ik ken zoveel mensen die zo af een toe studiedagen, cultuuractiviteiten of werkweken organiseren of moeten plannen. Die mensen vraag ik: kijk hier eens naar, doe eens iets anders en organiseer iets in Noord-Frankrijk. Dit is zonder meer anders dan alles wat je eerder hebt gedaan en afgezien van alle creatieve voordelen: het is goedkoop en er wordt zalig gekookt. Bovendien ben je er binnen 4,5 uur.

Mijn zoon hielp daar vele zomers en leerde daar afgezien van nog zelfstandiger worden ook bouwvakken en cement storten. Hij was er samen met veel anderen niet weg te slaan. De theaterschool ging snel van start terwijl er ondertussen altijd wel wat te klussen was, spullen te vinden waren en zo af en toe geld ingezameld werd of even pas op de plaats gemaakt moest worden als het geld op was.

Sindsdien is deze unieke plek druk bezocht: werkweken, CKV projecten, Masterklassen en traingen voor bedrijven, het gebeurt hier allemaal.

Maar in deze lastige tijden waarin Kunst- en Cultuur het behoorlijk voor z’n kiezen krijgt en de opdrachten teruglopen, moet ook de iHTs zien te overleven. Samenwerkcollega’s als Theater de Engelenbak, Het Rozentheater, en het Ostadetheater zijn al gesneuveld.
De recessie en de kaalslag in de cultuursubsidies komen voor Robert en iHTs net een jaar te vroeg, want verder in de toekomst gekeken heeft de opzet en inhoud een behoorlijk sterk bestaansrecht.

Zo’n docent die het verschil maakt. Mijn zoon had/heeft er ook één! En juist die man kan op dit moment jullie aandacht goed gebruiken om te kunnen blijven doen wat hij het beste en het liefste doet. LEES DOOR, Geef door! Boek een werkweek, “heiweekend” of sponsor en geef zo nog meer jongeren de kans om hem die leerkracht ook voor hen te laten zijn.

Het aanbod:
iHTs Aubenton: Theaterhuis met verblijf en vol pension in Noord Frankrijk, ook nog eens heel goedkoop.
iHTs Theater: Professionele Toneel- en Dansworkshops en Masterclasses
iHTs Bedrijf: Trainingen Presentatie, Gesprekstechnieken, Coaching, Mentoring
iHTs School: Speciale Projecten en Werkweken VO, MBO en HBO
iHTs Divers: Toegevoegde waarden
iHTs Extra: Advies, Coaching en (eind)Regie

En mocht dat er allemaal even niet in zitten, kijk ook eens naar de verschillende sponsoracties : altijd al een stoel in een theater willen hebben of gefêteerd worden door een thuiskok?

Eerst zien? Klik hier voor een rondleiding

En overigens, die zoon van mij………?!

Heeft zijn eindexamen gehaald, werkte 2 jaar voor het Community circus in Belfast en volgt is nu 3e jaars student aan de HKU bij de opleiding tot theaterdocent(!) Om de cirkel rond te maken: hij geeft naast zijn studie theaterworkshops in de toneelklas op Het Amsterdams Lyceum die hij zelf daar van Robert volgde.

 


admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *