De dag voor de touretappe

Alsof het allemaal nog niet genoeg was dit Alpe d’Huez feest, vielen we s’avonds met onze neus in de boter. We maakten de live uitzending van “Sport Zomer”, in de tuin van her kerkje waar de vorige pastoor altijd de klokken luidde als een Nederlander won op de Alpe d’Huez. Mart Smeets had als gasten Thomas Dekker een coming wielerman, en een belgische sportverslaggever. Hij liet veel beelden van eerder zien die we vanuit onze plek niet konden bekijken, gelukkig nam een collega van Marco alles op zodat we dat rustig thuis nog eens na kunnen kijken.
We maakten nog een nachtelijk rondje langs de finish waar de eerste volgvrachtauto’s luid toeterend binnenkwamen. De spanning van dit feest loopt op.
Ergens op de dag onttrok ik me even aan “het met z’n zessen in de camper”en zocht de vrijheid van een internetcaf


maureau