De heren van De Amstel: Dales en Oudkerk bij AT5

Ik beng bang dat niemand zo mooi en overuigend het malle woord “apekool” kan zeggen als Geert Dales.

Terwijl ik geboeid in Het Parool een artikel over de 2500e aflevering uit de Bouquetreeks zat te lezen, ontvouwde zich voor mij op AT5 het politieke equivalent van de Bouquetreeks: de zwoele stad van AT5 met Geert Dales en Rob Oudkerk. Potentieel smullen voor amsterdamse politici.

Beide heren weten beiden de media behoorlijk te bespelen, zijn beide op hun eigen wijze goed in dat vak, stralen uit dat ze zich heel wel voelen en bijdragen aan dat van buitenaf bezien irritant arrogante “old boys netwerk”, maar hebben ook beiden hoe je het ook wendt of keert  allebei een oprechte liefde voor de publieke zaak die heel herkenbaar is. De grens tussen zelfverheerlijking en strijd voor het publiek belang is soms moeilijk te onderscheiden.

Ondanks het feit dat ik bij het kijken zo af en toe een cynische ondertiteling had, ik heb – met de


maureau