Donkere wolken boven veel schoonheid

Vrijdag liep ik net als elke maand met een van onze buurtregisseurs door de buurt.

De Da Costabuurt deze keer.

Eigenlijk zou ik willen zeggen dat we van een boel zaken constateerden dat ze er veel beter en mooier uitzagen. Zo was het namelijk ook.

Vlak van te voren speelde nog heel even de gedachte om de wandeling niet door te laten gaan met een vaag sentiment in het achterhoofd: “welk beeld straal je uit als je nu als lokaal bestuurder geflankeerd door een politieagent door de buurt loopt. En dat op een dag waarvan later verschrikkelijk genoeg bleek dat er beveiliging rond een aantal prominente bestuurders was ingesteld.

Wij hadden een goede en zinvolle wandeling met veel wederzijdse informatie.

Zoals altijd heb ik mijn camera bij me om mooie, grappige of ergelijke dingen vast te leggen.

Toen ik vanavond mijn foto’s bekeek “bleef bij deze de tekst “Alleen de vogels vliegen van Oost naar West Berlijn” in mijn hoofd hangen.

Oost, West, Thuis Best moet blijven gelden voor iedereen bij ons, uit Oost en West in Amsterdam.


maureau