Kerstdisco De Havink in De Havelaar

Zaterdagavond was ik uitgenodigd om het kerstmaal en de kerstdisco van De Havink mee te maken.

De Havink organiseert eens per twee weken een disco voor verstandelijk gehandicapten in De Havelaar. Het stadsdeel ondertseunt dit initiatief met een kleine bijdrage.

Ik vond het erg leuk om uitgenodigd te worden om dit mee te maken en zo ook te ervaren wat er elke 14 dagen in het buurthuis gebeurt.

Ik was enigsinds beduusd toen bleek dat ik een soort eregast was die avond.

Bij aankomst was ik gezellig aan een tafeltje gaan zitten bij Sjaak, Erwin, Harry en Hans die samen in een huis in Osdorp wonen. Niet lang na aanvang werd ik door het bestuur naar voren gehaald, in prachtige bloemetjes gezet en gepresenteerd als “de burgemeester van Oud-West”.

Die mededeling had duidelijk effect op de aanwezigen en nog meer op mijn tafelgenoten die aanvankelijk opeens toch een beetje geintimideerd waren. Ik deed mijn best om dat effect snel teniet te doen, maar weet niet of het helemaal gelukt is (ik hoop van wel).

Mijn functie had ook behoorlijk effect op mijn balboekje. Erg leuk, maar het brengt wel een aloud falen aan mijn positievervulling aan het licht: ik kan a) niet stijldansen en b) pogingen om dat te maskeren hebben ernstig last van het feit dat ik al helemaal niet weet hoe te volgen (een toch apart maar serieus nadeel van mijn emancipatie).

Binnenkort hebben we weer de nieuwjaarsreceptie voor ouderen waarbij ik ook regelmatig ten dans wordt gevraagd, dus misschien moet ik nu toch eens werk gaan maken van die spoedcursus eerste beginselen van stijldansen of gewoonweg leren te volgen.

Ik had een enorm gezellige avond en ben weer helemaal bij in het repertoire kerstliedjes en nederlandstalig populair. Ook heb ik voor het eerst van mijn leven Bingo gespeeld.

Het voelde wat raar dat ik eregast was terwijl het bestuur van De Havink, allemaal vrijwilligers en heel bevlogen, in mijn beleving dat predikaat veel meer verdienen.

De avond was zo ontzettend leuk en de vrijwilligers zo bevlogen en warm dat ik daar enorm van onder de indruk was. Ik heb zelden een disco meergemaakt waarin zo duidelijk was dat iedereen genoot.

Voor het vervolg heb ik aangeboden om een keer de bingo te draaien. Dat heb ik ook nog nooit gedaan, maar is vast gemakkelijker te leren dan stijldansen.


maureau