Stadsdeelconferentie Wonen, Zorg en Welzijn

                                      

Dinsdagmiddag hielden we in Oud-West een mini-conferentie over Wonen, Zorg en Welzijn. Georganiseerd samen met de Ouderen Advies Raad in Oud-West.

De extramuralisering van de Zorg, de komst van de WMO, de wens van het stadsdeel om een passend antwoord te kunnen bieden op de veranderende en diverse zorgvraag van onze bewoners: redenen genoeg.

Over dit onderwerp is genoegzaam bekend dat je het niet alleen kunt, maar dat het zoveel verschillende organisaties waren, drong pas echt pregnant door bij het zien van deze dia.

Niet voor niets was het meest gehoorde woord op de middag Samenwerking.

Natuurlijk werd ook de vraag gesteld hoe je met zoveel verschillende organisaties, verschillende belangen, versnipperde informatiefuncties tot vruchtbare resultaten zou kunnen komen.

Positief als ik ben,  genoot ik van het feit dat ik alle organisaties kende en me voor kon stellen wat we bij dit onderwerp aan elkaar kunnen hebben om bewoners met diverse zorgvraag van dienst te kunnen zijn.

Wel bekroop me een lichte vorm van ontzag voor de grote hoeveelheid betrokkenen, de grote betrokkenheid en de hoeveelheid vrijwilligersorganisaties:

Hoe het abstracte “maatschappelijk middenveld” en “belangenorganisaties” opeens als betrokken rijkdom kan voelen.

E


maureau