Chagall in Oud-West

 cs12   cs13   cs14   cs15

 

Zaterdag was ik aanwezig bij de vooropening van de Marc Chagall manifestatie in Oud-West.

 

In de WG-expozaal hangt een tentoonstelling die veel laat zien van hoe Chagall tot zijn eindresultaat kwam.

 

Alhoewel hij zelf alleen het eindresultaat belangrijk vond en eigenlijk door de bank genomen geen voorstudies wilde laten zien, maakte hij op verzoek een uitzondering voor een tentoonstelling in het Louvre over de tot standkoming van zijn glas in lood ramen de Hadassah-synagoge.

Daarnaast is er ooit een drukker geweest die de complete drukgang voor een houtsnede achterover drukte, waardoor ook dat nu zichtbaar is.

Met een bevlogen uitleg van galeriehouder Pieter Zuidema is het fascinerend om een kijk”je in het “produktieproces”van een kunstenaar te krijgen.

 

Woensdag 6 April wordt de tentoonstelling officieel geopend.

 

WG-Kunst organiseert in samenwerking met Galerie Wuyt en het stadsdeel verschillende tentoonstellingen rond Marc Chagall. Daarnaast zijn er lezingen en workshops in het teken van Chagall.

Kinderen kunnen zelf een Chagall raam maken, monoprinten, zeefdrukken of linoleum snijden. Volwassenen kunnen in de geest van Chagall etsen, schilderen, collages maken of zich bekwamen in gemengde technieken en dat alles onder deskundige begeleiding.

Er zijn tentoonstellingen in het stadsdeelkantoor, in de WG-Expozaal en daarnaast, heel bijzonder, ook in het BEP etalageproject in de Bellamybuurt.

 

Ik voel me enorm verwend met dit arangement.

Vorig jaar mei mocht ik een tentoonstelling van Chagall openen in de revalidatiekliniek aan de Overtoom. 

Ik vond dat zo’n leuk en waardevol project dat ik de galerie-eigenaar in contact bracht met


maureau