Rondje langs de velden

Vrijdagmiddag DB leden overleg van GroenLinks, deze keer met uit eten na. Eens per maand eind van de vrijdag een thema en zoals Maarten dat noemt “een rondje langs de velden” waarin de ontwikkelingen per stadsdeel kort aan de orde komen.

Altijd leuk en inspirerend.

Vanwege mijn afspraken de laatste dagen in het besneeuwde Amsterdam had ik zo mijn eigen rondje langs de velden: een ongeplande benchmark in hoe schoon de fietspaden in elk stadsdeel geveegd waren. Ik vind het een ramp om op vrijliggende maar niet schoongeveegde fietspaden te rijden.

Gisteren riep ik bij het overleg dat volgens mij Westerpark de benchmark won. Protest uit Bos en Lommer “bij ons zijn ze anders ook helemaal schoon hoor”.

Zaterdag was de feestelijke opening van het nieuwe stadsdeelkantoor in Bos en Lommer en ik ging daar even kijken. Erg mooi, leuk en gezellig. En inderdaad: de fietpaden in Bos en Lommer zijn ook helemaal schoon.


maureau