Raadsvergadering over De Hallen

 

Dinsdagavond hebben we de raadsvergadering over de planontwikkeling voor De Hallen.

Na een voorbereidingsperiode van zo’n tien jaar, veranderende plannen, nieuwe ontwikkelaars en met name de laatste maanden een intensief voortraject met informatieavonden, spreekuren, hoorzitting, bewonersavond en commissievergadering, ligt morgen dan de besluitvorming door de raad voor.

 

Een belangrijk en historisch voorstel dat morgen voor ligt. Als het voorstel wordt aangenomen, dan kan de realisatie van al deze plannen van start gaan.

Na zolang voorbereiden en plannen maken, mag het er nu wel van komen.

De plannen zijn volgens mij een unieke aanwinst voor Oud-West en de stad zolang we in ons enthousiasme ook goed voor ogen houden dat het risico op geluidsoverlast en intensieve verkeersstromen opgelost moeten worden met alle oplossingen die daar voor zijn.

 

In de PS van het Parool van afgelopen zaterdag werden de plannen twee keer zijdelings, maar beide keren positief genoemd.

De juniorcorrespondentes Fanny en Alma hadden “nog een remise voor Harry de Winter” opgenomen in hun verkiezingsprogramma als gekozen burgemeesters.

Daarnaast noemde de in het kader van Mijn Amsterdam geinterviewde Jeannette Smit,directeur van Bellevue/Nieuwe de la Mar  Harry de Winter als favoriete Amsterdammer vanwege de goede dingen die hij met De Kring en De Hallen voor Amsterdam deed.

 

Even los van het gegeven dat het in de publiciteit moeite kost om duidelijk te maken dat De Hallen meer is dan alleen Harry de Winter, zijn dat positieve voortekenen zo aan de vooravond van onze besluitvorming.


maureau