KrisKrasKinkerKunst

Vandaag de opening van KriskrasKinkerKunst, de jaarlijkse presentatie van creatief werk van kinderen en volwassen gemaakt onder begeleding van kunstenaars van WG-Kunst. Dit jaar met als thema Verandering.

Met de Funfare en een stoet kinderen op kunstspeurtocht door de met kinderkunst ingerichte etalages uit de Kinkerstraat. De Fanfare was niet te beroerd om even een rondje muziek door de Hema en het Postkantoor te lopen tot groot vermaak van de “gewone”klanten. Onze bonte optocht trok een boel bekijks en leidde langs alle kinderkunst. Bij het buurtmuseum was een speciale tentoonstelling ingericht met gevelontwerpen voor een huis, waarvan het winnend ontwerp ook echt uitgevoerd gaat worden. Kinderen en buurtbewoners mogen hierover stemmen. Zo is participatie en inspraak erg leuk: Stemmende kinderen, invloed op het straatbeeld en straks Kunst van de waarschijnlijk jongste architect in ongeveer ons oudste straatje.

Ook de hele raadszaal hing vol met kinderkunst, in zo’n omgeving krijg je de vergadering wel leuk. Er hangen de prachtigste dingen. Bij het openingsfeest kinderen achter onze raadstafels en de dagelijkse politieke arena voor de gelegenheid podium voor een Kinderkunstmodeshow. De publieke tribune was goed gevuld.

Als offici


maureau