Madama Butterfly

Toepasselijk na het vlinderitem van gisteren.

23 Juli zitten wij bij Madama Butterfly (ware tragedie) tijdens het 50e Puccinifestival in Torre del Lago. Vandaag kregen we de bevestiging dat dat gelukt was.

Aanleiding? Stom toeval. Ik las dit weekend de reisbijlage van Het Parool, doe ik eigenlijk nooit. Daarin stond een mooi stukje over het openluchttheater waarin Puccini bij leven al zijn eigen opera’s had willen horen, aan de rand van zijn geliefde meer. Mijn echtgenoot is al lang gek op Madama Butterfly, al is het dan in de versie van Malcom Mc Laren. Dit weekend bogen wij ons over de atlas om een beetje richting te gaan geven aan onze campervakantie deze zomer.

Marco belde met uiterst adequaat “cursus Italiaans” Italiaans en reserveerde. De vakantie is nog lang niet in zicht maar dit toevallige stukje voorwerk levert al ontzettend veel voldoening op.


maureau