Virtueel Platform Expert Meeting

Dinsdag en nieuw treffen met het thema van de Kenniseconomie en de Creatieven (roept bij mij wel even het gemis op dat mijn eerdere stukjes hierover na de hackaanval op mijn webhoster ergens anoniem in Cyberspace zwerven het de vraag is of ik ze ooit nog terug krijg).

Het blijft een hot topic. Helemaal nu Nederland straks als voorzitter van de EU graag wil laten zien dat het bij ons allemaal gebeurt. Daarvoor moet er dan nog wat gebeuren, maar de kansen liggen er dus. Vandaag was ik bij een Expertmeeting van Het Virtueel Platform met devraag hoe kultuur en de creatieven een rol kunnen spelen in de kenniseconomie en welke allianties en doorbraakconcepten/projecten daarvoor nodig zijn.

Een boeiende en bonte verzameling “experts”op dit vlak bijeen. Genieten, het denken scherpen, voor jezelf een selectie maken van wat zou nu wel en wat niet werken en waaromen weer nieuwe mensen op dit vlak tegenkomen.

Geruststellende en positieve ontwikkeling dat de fixatie op de technologische kant van ICT het in deze discussie begint te verliezen in deze discussie ten faveure van de social tools en social software ontwikkeling. Daar kom ik dan ook weer bij de reden van mijn interesse in deze ontwikkeling: Hoe deel je kennis en hoe vorm je allianties. Innovatie vanwege het “Connecting People”en als antwoord op maatschappelijke vraag.


maureau