Beter een goede buur(t) dan…..

Dinsdagavond was er een buurtfilm met discussie en hapjes na, in het kader van Urban II.

In de film van Ward Pieters kwamen bewoners en ondernemers uit de Jan Pieter Heyestraat, de Clercqstraat en de Jacob van Lennepstraat aan het woord. Een mooi beeld van de buurt en bovendien kwamen er een boel ondernemers aan het woord waar je als buurtbewoner je boodschappen doet: de bakker, de slager, de groenteboer en de sigarenboer.

De discussie die er op gericht was om samen met bewoners en ondernemers te bekijken hoe we het samen beter kunnen doen, leverde afgezien van bruikbare suggesties natuurlijk ook veel moppers over parkeren, wegopbrekingen, schadeclaims en bekeuringen, vergunningen en vastgoed op.  Ik ving de signalen op voor de collega’s en probeerde zo goed mogelijk hun antwoorden te geven.

De film was echt leuk om te zien en het sloeg ook erg aan want de zaal zat bij de film vol. Ook de borrel na afloop met hapjes van de ondernemers uit de J.P. Heyestraat. In september gaan we verder met gesprekken, maar ik denk dat de avond ook een antal dingen opleverde waar stadsdeel, ondernemers en bewoners meteen me aan de slag zouden kunnen.


maureau