Innocensius XL: God even niet terug vanwege wolkbreuk

Donderdagavond was ik samen met een fractiegenoot op het Over IJ festival. Voor de nieuwe voorstelling van Het Volksoprahuis Innocensius XL. Helaas konden de opblaaskerk, de wolkbreuk en het noodweer het niet met elkaar vinden en werd de voorstelling afgelast.

Wij wachtten hoopvol op de resurrectie van dit godshuis, maar de wonderen bleven uit. In plaats daarvan speelde het Volksoperahuis De Dood en de Zee: even improviseren in een heel klein restaurantje op het terrein dat zich er perfect voor leende. De tafels gingen er uit, publiek dicht op elkaar en toen er daarna nog steeds mensen buiten stonden, kwamen vanuit de banken nog een stapel dekens te voorschijn. Ongetwijfeld op het kleinste speelvlak ooit. Extreem dichbij.

Een groot succes. Na afloop bleven we plakken en raakten in gesprek met de uitbaters van eetcafe De Houten Kop. Het zit er pas twee maanden en ze hebben nog veel leuke plannen. Het eten schijnt er heel lekker te zijn, dus spraken we af na de vakantie terug te komen.  Met het laatste pontje terug.

Het Over IJ festival loopt nog tot 17 juli. Innocensius XL speelt er bijna elke avond. En als het goed is, ziet het er dan zo uit:


maureau