Mercatorplein in de ban van Y-art

Zondagmiddag was ik samen met mijn collega Witte Goudriaan uit de Baarsjes te gast bij het Y-art festival op het Mercatorplein met als thema Explore your Talents. Na maanden van talenten spotten, workshops en oefenen nu optreden op het plein. Samen met sterren als Ali-B en Vigilante die al naam gemaakt hebben. De stadsdelen de Baarsjes, Bos en Lommer, Slotervaart en Oud-West geven hier subsidie aan. Als entre act tussen alle jonge talenten werden wij gevraagd aan te geven waarom we het belangrijk vonden en natuurlijk de hamvraag of het er volgend jaar weer in zou zitten. Het was weer duidelijk: West zit vol met talenten en jong publiek dat dat weet te waarderen. Gezien de sfeer, de opkomst en prestaties van de jongeren, ligt het voor de hand om te proberen dit volgend jaar weer voor elkaar te krijgen.


maureau