De Parade

Maandagavond bezocht ik De Parade. Het stadsdeelbestuur van Zuideramstel had haar relaties uitgenodigd om samen met haar een stukje van dit unieke evenement mee te maken.

Erg leuk zo’n uitnodiging en een perfecte manier om aan het eind van het reces op een lekker informele manier je collega’s weer tegen te komen. Werkelijk opvallend om te zien hoe uitgerust en ontspannen bestuurders er aan het eind van het reces uitzien. Bij de meesten van ons gaat die gebruinde ontspannen look er in het werk al weer snel af.

Met veel mensen die nog lekker in vakantiestemming waren, tropisch zomerweer, theatertentjes, attracties en drankgelegenheden een perfecte avond die ontspannen, met veel cultuur en drank overgoten wel behoorlijk laat werd.

We zagen de voorstelling Zap Grieken van De Koningskinderen. Op dit zapniveau blijk ik mijn klassiekers gelukkig nog goed te kennen en het was dan ook dolle pret. Van geofferde dochters om een beetje wind te vangen tot de complexe Oedipus kwamen voorbij op soapniveau met veel humor, taalgrappen en verbasterd grieks. Een aanrader.

Ik werd vergezeld door mijn oudste zoon die het heftig naar zijn zin had, in de ban raakte van de meligheid van het Catacloppe hoefijzergooispel en ons daar in meetroonde. Het meligheidsgehalte was recht evenredig aan de kans om een van de bizarre prijzen te winnen. Ik bracht er niets van terecht, maar zoonlief won toch een heel paar handboeien.


maureau