Gadgets en Games

Vrijdagmiddag nog meer ICT. Ik ging naar de publiekslezing van de Summerschool van ANMI (Amsterdam New Media Institute) over Trends in innovatie en onderzoek. Vanwege een uitgelopen vergadering was ik te laat om de bijdrage van onze wethouder ICT te horen, maar ik kreeg genoeg grappige trends en innovatie mee.

Eerst een workshop over games door Matt Adams van Blast Theory, met voorbeelden waarin de grenzen tussen het virtuele spel en de fysieke werkelijkheid vervaagden. Stel je voor je loopt met een PDA door de stad en speelt een spel dat zich in de stad afspeelt en waarin je door online gamers wordt aangestuurd in dit geval op zoek naar “Uncle Roy“. Het zag er indrukwekkend uit en ik zou er zo voor te vinden zijn.

Daarna een presentatie met de nieuwste vindingen uit het Media Lab Europe. Veel onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen en de gadgets van morgen. Voetballen tegen iemand die zich op een volstrekt andere plek en tijdzone bevindt, telefoons die je gebaren herkennen en telefonie die alle prikkels en omgevingsinvloeden afsluit.

De samenleving wordt er vast niet maakbaarder op, maar spannend is het wel.

Zo had ik op een dag niet alleen de dilemma’s rond het internet maar ook de leuke en mooie nieuwe ontwikkelingen.

De dag werd s’avonds rond dit thema feestelijk afgesloten door de online melding van de geboorte van een baby. Zowel de eerste aankondiging van de zwangerschap als alle ontwikkelingen er omheen tot aan de laatste loodjes en nu de geboorte had ik alleen via internet meebeleefd. De enorme vreugde van pa inclusief foto van de newborn maakten de scheiding tussen het beeldscherm, de koptelefoon en de emoties flinterdun


maureau