Uitmarkt

Al woon ik in Amsterdam, weet ik vrij goed wat je hier allemaal kunt halen: de Uitmarkt is toch een jaarlijks feestje. Zaterdag had ik vrijgespeeld om lekker in mijn eentje over de Uitmarkt te kunnen lopen.

Met het programma in de hand zoek ik uit waar ik naar toe wil. Eenmaal op de Uitmarkt komt daar niets meer van terecht. Eenmaal aangekomen laat ik me afleiden door alles wat er gebeurt en geniet daar dan gewoon van.

De muziek blijkt dan leidraad. Ik zag opteredens van Mieke Giga en van Frederique Spigt, ik blijk toch een zwak te hebben voor vrouwen die al zingend een keel op weten te zetten.

Uiteindelijk toch prachtig weer, glaasje wijn, mensen en optredens overal om je heen. Tussendoor verzamelde ik genoeg folders om weer veel meer te verzamelen dan waar ik uiteindelijk naar toe zal gaan, maar ach….. zo gaat het al jaren tussen de Uitmarkt en mij.


maureau