Gletsch

Vanaf het meer reden we naar vrienden die een huisje vlak bij Brig hadden gehuurd. Niet zonder weer een pasweg te rijden, deze keer de Nufuenenpas. Ook hoog, ook mooi en weer veel sneeuw.
We maakten nog een klein ommetje naar de Rhonegletscher. Op 1700 meter hoogte zie je daar direct vanuit de gletscher de Rhone ontstaan, dat is wel een vrij spectaculair idee. Vlak voor de top van de gletscher ligt een dorpje Gletsch. De vraag komt gletscher nu van de naar van het dorpje of is het andersom hield ons bezig, het antwoord hebben we nog niet.
Na alle beroemde, dure en rijke kerken die we deze vakantie gezien hebben, werd ik getroffen door de schoonheid van een simpel ietwat afgebladderd kerkje dat daar met uitzicht op de gletscher stond en vanwaar je door de ramen van de kerk “de schepping” toch wel vrij letterlijk zag.


maureau