vuurwerk aan het lago Maggiore

We hadden weer dubbele mazzel; in het geheel niet gepland om naar Lago Maggiore te gaan en toen we er eenmaal waren hadden we niet alleen een mooie camping aan het meer met hele vriendelijke mensen, maar bleek het ook feest. Aan alle tenten van zwitsers hadden we al hele slierten vlaggetjes zien hangen. Tijdens de afwas knoopte ik een gesprek aan met mijn zwitserse buurvrouw die haar plek ook vol met vlaggetjes had gehangen.
Op 1 augustus blijkt het de stichtingsdag van Zwitserland en die wordt als nationale feestdag gevierd met veel per streek verschillende tradities, maar voor het hele land met vlaggetjes, T-shirts met het zwitserse kruis er op en vooral veel vuurwerk. We vielen dus midden met ons neus in de boter.

’s Avonds toog iedereen van de camping naar het strandje bij het meer. Niet alleen biij onze camping maar overal rond het meer en ook op de bergen langs het meer werd vuurwerk afgestoken. Een prachtig gezicht zo aan het meer want je kunt heel ver kijken. Ook de temperatuur was veel aangenamer dan bij ons op 31 december.


maureau