Overtoom in de lift

’s Middags bezocht ik samen met collega Werner (op zijn pappadag, dus ook met Julian) de opening van de David Lloyd Sports & Healthclub aan de Overtoom. Het ziet er prachtig uit.  Een aanwinst voor het stadsdeel en de Overtoom, dus gingen we als bestuur even feliciteren en kregen we een rondleiding.

Ook voor mij een aanwinst trouwens want een sportclub op kruipafstand van je huisadres ontneemt je elk excuus om niets aan sport te doen. Ik investeer (letterlijk, want goedkoop is het echt niet) dus vanaf zaterdag aldaar in een gezond en fit omhulsel voor mijn gezonde verstand.

In de afgelopen 2 maanden zijn er binnen een straal van 200 meter van dit stukje Overtoom afgezien van de sportclub ook nog eens 4 nieuwe restaurants geopend die allemaal meteen behoorlijk in trek lijken te zijn. Best iets om een klein beetje trots op te zijn: de Overtoom is weer in trek. We hebben hem natuurlijk ook niet voor niets zo mooi willen maken.

Na afloop liepen we even door naar een van de nieuwe restaurants Cocagne om ons daar ook even voor te stellen. 

Die avond at ik samen met mijn echtgenoot, welliswaar niet op maar in een zijstraat van de Overtoom bij het ook nieuwe restaurant Rozebel (erg lekker eten: dagvers en door erg goede koks bereid). Met de eigenaar nog lang na zitten praten over zijn plannen voor zijn zaak en de buurt.

Bij Sjors & Sjimmie bij mij beneden heb ik al erg lekker surinaams gegeten. Het ook nieuwe restaurantje Zus en Zus ga ik binnenkort bezoeken. Veel harder moet het niet gaan met al die nieuwe zaakjes want anders houd ik het niet bij en wordt ik toch nog dik ondanks mijn lidmaatschap van de sportschool.


maureau