Dam tot Damloop, “Hup Ambtenaar”

 

De Dam tot Damloop. 30.000 mensen aan de start, waarvan 520 rennend voor de Gemeente Amsterdam, waarvan weer 6 voor Oud-West.

Een prachtig evenement en reden voor supportersgedrag.

Ik was in Amsterdam getuige van de start van de businessloop en zag de gemeentelijke deelnemers vertrekken, niet te missen want ze hadden bepaald opvallend fluoriserend groen gele shirtjes aan waarvan alleen de drie kruisen aan de huisstijl voldeden. Ook aangekomen in Zaandam waren de shirtjes een absoluut herkenningspunt zodat ik nog een boel mensen herkende.

Het schijnt dat mensen langs het parcour de shirtjes ook begrepen: “hup ambtenaar” was er vanaf de kant aanmoedigend te horen.

Tussen start en finish herkende ik naast onze Oud-West medewerkers, ook nog de collega’s Hans Luiten en Emiel Jensch en raadslid Dingeman Coumou. Verder liepen tussen veel mij onbekende ambtenaren ook de stadsdeelsecretaris van Oost Watergraafsmeer en gemeentesecretaris Erik Gerritsen mee.

Voor de deelnemers en supporters van de businessloop was na de finish een heus VIP dorp opgericht, waar ook de gemeente Amsterdam een tent had.

Daar assisteerde ik onze stadsdeelsecretaris -hij de bloemen, ik de zoenen- bij het feliciteren van de Oud-Westers. Met extra dank en waardering voor Lesley Pengel die zich als ware hoeder en inspirator van het team had opgeworpen.

Een mooie middag, een prestatie van formaat die ik ze voorlopig toch echt niet nadoe.


maureau