DIDF-DVA openingsfeest

Foto: Emmelie Versteeg

Zaterdagavond was ik te gast bij het openingsfeest van het DIDF-DVA seizoen. Met veel mensen, eten, volksdansen, turkse en koerdische muziek.

Deze keer ging ik samen met mijn zusje nadat we eerst samen naar een verjaardag geweest waren. Erg leuk om dat samen te doen en voor haar bleek het een leuke manier om “grote zus” eens aan het werk te zien.

Ter plekke werd mij gevraagd ook nog een toespraakje te houden nadat de voorzitter zijn toespraak gehouden had. De enige nederlandse woorden die ik uit zijn turkse toespraak had opgevangen waren: “Balkenende”, “de maat is vol” en “museumplein”. Ik vermoed zomaar dat we het waarschijnlijk een heel eind eens zijn.

De rest van de gezellige avond werd gevuld met veel muziek en dans. Ik spreek geen woord turks en ook geen vorm van koerdisch maar het was erg leuk om getuige te zijn van het feit dat een boel liedjes enthousiast meegezongen werden. Later op de avond was er nog een optreden van Het Solidariteitskoor waarvan ik in ieder geval de tekst “Voorwaards en niet vergeten” wel mee kon zingen.

Foto: Emmelie Versteeg


maureau