Opening nieuwe locatie Theater ’t Oog

Ook zaterdag (een rijk gevulde en erg leuke heen en weer rendag dus) was de opening van de nieuwe locatie van Handtheater in Theater ’t Oog waar ik samen met collega Hans Weevers naar toe ging. Het Oog is een centrum voor dovencultuur en gebarentaal en het huistheater van Handtheater.

Eerst woonden ze bij ons in het stadsdeel en dat is altijd heel geslaagd geweest. Nu hebben ze een prachtige nieuwe plek in Westerpark. Daar hebben ze vreselijk hard voor moeten werken, ontzettend veel zelf gedaan en steeds maar weer blijven hopen op en vechten voor subsidie. Maar het is ze gelukt en hoe…..

Hun nieuwe plek ziet er echt prachtig uit, niet in de laatste plaats door de gouden handen en de creativiteit van de artistiek leider John van Gelder.

Wethouder Hannah Belliot opende het nieuwe theater en er waren toespraken van het bestuur en van de spelers. Allen natuurlijk ofwel in gebarentaal en getolkt of andersom. Applaus met zwaaiende handjes in de lucht. 

De stadsdeelvoorzitter van Westerpark, Anne Marie Hoogland was er natuurlijk ook. Zo was het haast een symbolische warme overdacht van Oud-West naar Westerpark. Als ik zie hoe ze er op vooruit gegaan zijn, kan ik alleen maar blij zijn.


maureau