Solidariteitsfestival

Met zoveel culturele activiteiten in het stadsdeel als de afgelopen dagen kom ik nog maar amper aan verslagjes toe.

Deze week Solidariteitsfestival. Woensdag voor de kinderen. ’s Ochtends gingen de scholen al bij de Havelaar langs en ’s middags was het daar feest voor alle kinderen met heel veel verschillende activiteiten. Prachtig weer, lekker op het gras genieten van het zonnetje en ondertussen kijken naar een uitdagend kunstbouwproject “groendoenpaviljoen” voor kinderen.

Zaterdag Solidariteitsfestival voor iedereen op het Ten Kateplein. Ook hier werkte het weer boven verwachting mee.

foto Emmelie Versteeg

De hele dag optredens en stands waar ik her en der wat van meepikte; solidariteitsliederen, dichters, een kinderkunstveiling (kunst gemaakt op de woensdageditie van het festival) en nog veel meer. Het slot met de Steel Electric Showband was als vanouds een spetterende afsluiting waarbij het Ten Kateplein tot drukbezochte dansvloer werd.

De hardwerkende vrijwilligers hebben deze dag zeker eer van hun werk gehad, het was weer erg geslaagd.

foto Emmelie Versteeg


maureau