Beoordelingscommissie

Vanmiddag mocht ik samen met een aantal anderen de voorstellen voor het Fonds Lokale Initiatieven beoordelen.

Hoewel ik vanuit mijn werk natuurlijk heel vaak voorstellen beoordeel en er onder mijn verantwoordelijkheid heel wat geld ingezet wordt, vind ik het altijd heel feestelijk om in een beoordelingscommissie te zitten en ook om mee te werken aan het antwoord op de vraag welke projecten met geld gehonoreerd worden.

Het levert wel een stapel leeswerk op, maar erg leuk leeswerk. Alle indieners doen hun best om aan te tonen wat de maatschappelijke meerwaarde is van hun ICT toepassing, veel enthousiasme en ondertussen heel wat uitleg over wat er technisch mogelijk is en hoe de toepassing ook op anderen overdraagbaar is.

Als lid van de commissie word je ook gevraagd een lijstje te hebben van de projecten die je het meest ziet zitten.

Dat lijstje had ik in wel mijn hoofd, maar ik vind het veel leuker om in uitwisseling van argumenten en invalshoeken met de andere commissieleden tot een standpunt te komen.

De discussie over de voorstellen vond ik dan ook erg leuk en leidde bij mij in een aantal gevallen ook tot bijstelling van mijn eerdere voorkeur. Twee projecten die ik vanaf de eerste lezing heel geslaagd vond, vonden brede bijval bij de rest van de commissie……..Maar over de uitslag wordt door anderen gecorrespondeerd.

Wellicht geen middagje “core business” activiteiten, maar wel erg nuttig, leuk en leerzaam.


maureau