Haast, Tijd en wat een mooie stad

Er zijn dagen dat ik erg veel door de stad fiets. Meestal erg leker.

Zo ook vandaag. Prachtig strak herfstweer met veel zon.

Op de heenweg had ik haast en was ik zo onverstandig om te vinden dat de snelste route over de Wallen ging. Stom, want daar heeft niemand haast, rijden auto’s langzaam, lopen voetgangers op straat en heeft iedereen aandacht voor andere zaken dan het verkeer. Als je dan ook nog probeert even snel iets telefonisch af te handelen, is dat niet de meest geslaagde combinatie.

Op de terugweg had ik helemaal geen haast en ruim de tijd om van Nemo naar Slotervaart te fietsen. Lekker onspannen en wat is Amsterdam toch mooi fietsend in het zonnetje, de herfstkleuren op straat en weerspiegelend in het water.

Het was niet voor het eerst en het zal ook vast de laatste keer niet zijn, dat ik zo juist op de fiets weer even trots ben op het feit dat ik voor deze stad werk.


maureau