Koningin Beatrix bij jongerencetrum Argan in Oud-West

 

Dit was zo bijzonder!

Een prachtige steun in de rug voor onze amsterdamse marokkaanse jongeren. 

Koningin Beatrix was samen met burgemeester Cohen en wethouder Aboutaleb in jongerencentrum Argan aan de Overtoom. Zij had ruim tijd voor debat en luisterend oor, warme woorden over gelijkwaardigheid en een oproep tot het steunen van positieve krachten. 

Na afloop een hedendaagse “meet en greet” met onze vorstin. Vele mobieltjes met camera maakten vandaag hun mooiste foto’s (stel je eens voor hoeveel jongeren de komende tijd trots de koningin uit hun mobiel demonstreren).

De ongedwongen fotosessie, de glunderende blikken, de handen en persoonlijke gesprekken met de koningin die daar ruim de tijd voor nam.

Ik was een stille en glunderende getuige.

Fantastisch voor de jongeren, een mooie opsteker voor onze “voormannen” Cohen en Aboutaleb die de afgelopen periode in zwaar weer steeds maar weer de juiste woorden en de juiste toon wisten te treffen.

En……….. natuurlijk ben ik stiekem een beetje trots dat de koningin juist dat positief actieve Argan in ons stadsdeel bezocht om haar betrokkenheid te tonen en te delen. 

 


maureau