kleedkamerconversatie

Bij ons in Oud-West is de groep mensen afkomstig uit westerse geindustrialiseerde landen de grootste groep “allochtonen”.

Dat merk je ook wel, ook bij de sportclub.

Vanmiddag genoot ik van de conversatie tussen een italiaanse moeder en haar dochtertje die na het zwemmen in de kleedkamer genoegelijk aan het tutten waren. Dat ging gepaard met een drukke conversatie in het engels en italiaans dwars door elkaar.

Het dochtertje kreeg ook een beetje creme van haar moeder en deed precies de rondgang over het lichaam na op aanwijzingen van moeders. Mijn kennis van de lichaamsdelen in het Italiaans ging met sprongen vooruit.

Na het smeren kleedde de moeder haar dochtertje aan en weer werd alles benoemd.

Halverwege glimlachte ze en zei: “This looks like playing with a living Barbie doll”.


maureau