Opening Voorschool Annie M.G. Schmidschool

Afgelopen donderdag opende ik feestelijk en vroeg de Voorschool van de Annie M.G. Schmidtschool.

Geheel passend binnen onze Oud-West opvatting, zijn de groepen gemengd om er voor te zorgen dat de voorschool niet bijdraagt aan segregatie en om te bevorderen dat de kinderen ook elkaar vanuit hun verschillende achtergronden iets kunnen leren. Een vroeg begin van de ongedeelde samenleving.

Twee voormalige peuterspeelzalen verhuisden naar de school om voorschool te worden.

De kinderen hebben hun eigen schoolingang en zitten direct naast de kleuters. Met de voorschool opende ook de ouderkamer die voor alle ouders van de hele school is.

Net als bij een bruiloft waarbij de bruid vanuit het ouderlijk huis trouwt, verzamelden de kinderen bij hun oude peuterspeelzaal om samen naar hun nieuwe schooltje te lopen. Samen met twee peuters wandelde wij door ik papieren deur om zo over de drempel van de Voorschool te stappen.

Het geheel ging gepaard met veel ballonnen en een erehaag aan kleuters in de school die hun nieuwe schoolgenootjes op stonden te wachten en met een speciaal voorschoollied toezongen.

Om dit voor elkaar te krijgen is er keihard gewerkt door de school, de welzijnsinstelling, de leidsters en onze ambtenaar Carola, die heel toepasselijk direct na de opening met zwangerschapsverlof ging maar wel nog even het feestje van het resultaat kon vieren.

Ter gelegenheid van de opening had de voorschoolco


maureau