Beroemd en herkenbaar?

Een tijdje geleden poseerde ik voor de tentoonstelling Stadsgezichten.

Dat was ontzettend leuk om te doen, alhoewel de zoekgesprekken met de kunstenares zo af en toe wel wat dichtbij kwamen, maar dat was een onmisbaar onderdeel geloof ik en ook dat was een mooi proces.

Ik ging met veel plezier naar de opening en vond wat Nike de Jeu gemaakt had erg mooi en op abstracte manier ook heel herkenbaar. Dat omdat we tijdens het poseren veel gepraat hebben en zij ook veel heeft uitgelegd over hoe zij schildert en waarom.

Tijdens de tenstoonstelling hoorde ik veel mensen zeggen dat ze het schilderij erg mooi vonden. De argeloze voorbijganger had alleen niet meteen in de gaten dat ik het was die daar op het schilderij stond.

Vandaag kreeg ik een mailtje van S.A.K. waarin ze melding maakten van de website waarop alle Stadsgezichten bewaard waren. Ik ben dus te bezichtigen.

Heel leuk om er zo nog iets van terug te zien.

 


maureau