Youngsters on Tour

 

Dinsdagmiddag en avond hielden wij een rondgang met jongeren en raadsleden langs de jongerenvoorzieningen in ons stadsdeel.

Zo werd de belofte ingelost die ik bij het vorige jongerendebat deed toen bleek dat niet alle jongeren en ook niet alle raadsleden op de hoogte waren van wat er nu precies te doen was in ons stadsdeel.

 

De wandeling begon behoorlijk explosief omdat de aanwezige jongeren stevig wat te mopperen hadden op het inloopcentrum waar we begonnen.

Een beetje schrikken voor de raadsleden en niet echt leuk voor de net nieuwe jongerenwerkster die daar was.

Een boel oude frustratie, de geschiedenis van de jongereninloop is ook niet om vrolijk van te worden, kwam zo wel heel snel naar boven.

Toch was het niet slecht dat dit gebeurde omdat we de rest van de tijd konden besteden aan wat er allemaal kan  en hoe jongeren dingen veranderd willen zien.

Zowel het jongerenwerk als de raadsleden zijn op zoek naar wat de behoeftes zijn.

De jongeren zijn daar niet altijd even duidelijk in en ook tijdens deze bijeenkomst was het lastig om dat naar boven te krijgen. Het lijkt soms of het op deze leeftijd gemakkelijker is om te zeggen wat je niet wilt, dan om aan te geven wat je wel zou willen.

Vervolgens bekeken we het jongerenactiviteitenaanbod in Multifuntioneel Centrum Fijnhout en ook de ruimte aan het Cremerplein waar ook voor jongeren activiteiten gaan komen.

We eindigden in Argan, waar we samen met de jongeren van Argan de maaltijd nuttigden en waar ook een debat was onder leiding van Tarik Youssef. Tussendoor kregen we optredens van jongerengroep Aduna en van een aantal muzikale gelegenheidsformaties uit Argan.

Ondanks het feit dat het er soms stevig aan toe ging en men elkaar kritisch bevroeg, vond ik het geheel erg geslaagd. Jongeren en raadsleden in gesprek, de mogelijkheden die er zijn in kaart gebracht, het eigen initiatief van de jongeren geprikkeld (als het goed is, hebben ze de uitnodigen van diverse gelegenheden gehoord om te komen praten en invulling te gaan geven aan hun wensen).

 

Daarnaast vond ik het heel geslaagd om op deze manier ook onze raadsleden en jongeren het aanbod van het stedelijk jongerenwerk in Argan onder de aandacht te kunnen brengen omdat daar allerlei dingen georganiseerd worden die ook voor de jongeren van Oud-West heel interessant kunnen zijn.


maureau