Uitmarkt

Uitmarkt.

Jaarlijks groot feest.

Al zolang ik mij kan heugen, schuim ik een weekend lang rond op de Uitmarkt.

Eerst als studente samen met vrienden, als moeder met kinderwagen, maar tegenwoordig steeds vaker in mijn favoriete positie: alleen!

Gewoon lekker rondkijken: links als je links wil, staan blijven als je wilt blijven staan, genieten, luisteren, in gesprek met volstrekt onbekenden, en even zitten in het gras en de boel van een afstandje bekijken.

Vrijdag was ik mee naar de opening voor genodigden, Uitmarkt achter de schermen.

Gezellig en daarnaast utistekend voor het netwerken: de ene hand na de andere, het ene glas na het andere en van gesprek tot gesprek. Lang en uitgebreid gepraat over onze Hallen, mede weblogster gesproken en fiks wat bekenden gezien.

Alleen voor je het weet zit je in een hoek waar van alles gebeurt, behalve het volgen van de Uitmarkt.

Dus toch maar even achter de hekken vandaan en de echte sfeer proeven.

We zagen Bernie’s Lounge, die na de Parade ook de Uitmarkt bestormden. Lekkere muziek, alhoewel het geluid even wegviel. Maar ook akoustisch was het nog steeds de moeite waard.

0]][[image

In Het Parool stond vrijdag een moois stukje over de culturele smaak van de bewoners van verschillende stadsdelen, gemeten door O&S.

Samen met Centrum en Oud-Zuid, heeft Oud-West het grootste aantal cultuurminners.

Oud-West scoort als hoogste als het gaat om popconcertbezoek.

Ik betuig mij een passend burgermoeder van Oud-West, popconcerten bezoeken is verreweg mijn favoriete culturele activiteit.

Ik ga er deze uitmarkt dan ook weer een boel genieten.


admin