Trends in telecom en Media

Maandagavond was ik aanwezig op een informeel seminar over de internationale ontwikkelingen in de informatie, nieuwe media en telecom-sector.

Een uiterst boeiend maar in ieder geval gisteren ook heftig door mannen in pak gedomineerd onderwerp.

Het seminar was georganiseerd door de gemeentebesturen van Den Haag en Amsterdam als een warmlopertje voor de Den Haag Telecom 2005, een soort Horecava maar dan voornamelijk voorTelecom”boeren”, dat de volgende dag zou plaatsvinden.

Twee presentaties door industry watchers uit Engeland, James Enck en Martin Geddes, beiden met een weblog!

Zoals je mag verwachten is alles al online te vinden, scheelt mij een boel typen.

Heb weinig met de hardware (alhoewel de leuke gadgets…) maar veel met de diensten en applicaties die dat “Stupid network” tot een hele grote, interessante, mogelijkheden biedende speeltuin maken waar ik graag mag verdwalen.

Dus uitgebreid gepraat over breedbanddiensten, scholen aan de glasvezel, dienstverlening en weer nog enthousiaster geworden na een update door de initiatiefnemer over Fabchannel, dat steeds maar weer in de prijzen valt en waar nog veel meer mee zou kunnen. Als ICT adept en portefeuillehouder Cultuur, volg ik dat met spanning en enthousiasme.

Zoals altijd vindt het echte gesprek plaats tijdens de borrel. Het menselijk netwerk loopt toch nog steeds ook heel goed op drank en gesprekken met een kleinere groep mensen.

Alweer wijzer en enthousiaster, met weer een boel nieuwe tips en links om uit te proberen, was ik dan ook niet al te vroeg thuis.


admin