Collega uit Izmir

Druk lijkt het wel altijd te zijn. Soms is het nog drukker en soms ook drukkender.

Stevig aan de slag geweest maaandag en ook vandaag in ons DB wer. “Goes with the job” niet zeuren dus.

Lichtpuntje was gisteren tussen alle overleggen door een korte ontmoeting met de burgemeester van Bordova, deelgemeente van het Turkse Izmir die vanwege een cultureel uitwisselinginitiatief tussen jeugd en jongeren vanuit Izmir. Napels en Oud-West op visite was in Amsterdam.

Een mooie oase in een verder van s’ochtends tot s’avonds druk gevulde dag met noodzakelijkheden.

Inspirerend om te horen hoe en waarom de initiatiefnemers van dit inititaief er zo voor gaan. Ik kan alleen maar trots zijn op het feit dat ze dit ook graag in Oud-West brengen.

Eerder ontving ik al de vorige burgemeester van Bordova ter ere van ons festival Oud-West Thuis Best. Een burgemeester die meereist om de uitwisseling van zijn jongeren in culturele zin kracht bij te zetten vind ik wel heel erg positief.

De doos met vijgen die ik cadeau kreeg heb ik gisteravond onder vermelding van dit bezoek maar gedeeld met alle andere stadsdeelvoorzitters en de burgemeester zodat zijn bezoek ook in grotere kring bekend werd dan alleen in Oud-West.


admin