En alweer de klassen rond

Foto van de website van De Kinkerhoek, al op de dag zelf: extra knap omdat er vanwege problemen met UPC nog geen internetconnectie op de tijdelijke locatie aanwezig was

Het blijft een spannend en ontroerend moment, zelfs al maakte ik het de afgelopen tijd al twee keer eerder mee.

Vandaag samen met ons sectorhoofd aanwezig bij het moment dat kinderen, leerkrachten en ouders van basisschool De Kinkerhoek hun tijdelijke huisvesting betrokken.

Terwijl zij tijdelijk in de Elisabeth Wolfstraat nr 2 zitten, verbouwen wij het gebouw tot een mooie Brede School, helemaal vernieuwd en klaar voor de toekomst.

Al onderweg op de fiets, fietse ik samen op met verwachtingsvolle kinderen en ouders op zoek naar hun tijdelijke plekje.

Het tijdelijke gebouw heeft een rijke historie en is volstrekt anders dan wat zij gewend zijn.

Eeenmaal daar, stonden wij tussen zoekende ouders, klassen op ontdekkingstocht door het gebouw en ook nog wel wat verhuisdozen.

De leerkrachten en helpende ouders hebben echt een superprestatie verricht om alles voor de kinderen redelijk ongemerkt in het nieuwe gebouw op orde te krijgen.

Het zag er dan ook vanochtend meteen gezellig en warm uit.

Verhuizen blijft een traumatische gebeurtenis, ookal weet je wat je er straks voor terug krijgt.

Gezien al onze bouwinspanningen voor nieuwe scholen en mijn traditiezin, ben ik ondertussen een geroutineerd “klassenrondgaanster”.

Om leerkrachten en kinderen een hart onder de riem te steken, om te vertellen dat ze dit alleen maar doormaken om er straks een veel mooier gebouw voor terug te krijgen en ook om voor onszelf te markeren dat we met onze investeringen in de schoolgebouwen en het Brede School concept op de goede weg zitten.

Hoeveel hectiek er ook voor betrokkenen omheen zit, dit zijn voor mij echte feestmomenten: weer en school onderweg naar een op en top gebouw en weer een school onderweg naar een door alle partijen gedeelde visie op de Brede School.

Uiterlijk April 2006 gaat de Kinderhoek terug naar haar hernieuwde gebouw. We lieten niet alleen mandarijnen achter maar ook de belofte om het nieuwe gebouw straks samen te vieren.


admin