Sinterklaas is op school

Vanochtend was nog alles prima: ik zwom (mijn eerste baantjes in een leeg zwembad, kinderachtig van mij, maar als ik de dag zo kan beginnen levert dat mij altijd een positief voorgevoel op), bracht mijn jongste naar school.

Bij het bijna dagelijkse koffieritueel met een aantal ouders in het conciergehok waar we ritueel alle belangrijke zaken (opvoeding, journaal, roddels en de stand van zaken in de wereld) bespreken was het helemaal top.

Gistermiddag Sinterklaasversiermiddag waarbij de meeste ouders in het koffiehok, ook ik gelukkig deze keer, zelf actief hadden meegeholpen.

Vanochtend waren we natuurlijk trots op de mooi versierde school en genoten we van de reactie van de verraste kinderen bij binnenkomst.

De versierbijeenkomst was dolle pret: kinderen van meehelpende ouders mochten in de bibliotheek blijven op de vrije woensdagmiddag en vonden dat helemaal top: woendagmiddag en toch mogen we op school blijven.

Samen met bevriende moeders wonderlijk capriolen op huishoudtrappen uithalen om alle pieten, cadeautjes en andere versierattributen op de juiste plek te krijgen. Zalig om daar aan mee te kunnen werken.

Prachtig om de volgende ochtend de bewonderende verbazing van de kinderen te horen, toch wel een beetje glunderend als je kind in zijn gang vol overtuiging roept: “mooi he, dat heeft mijn mamma gedaan”.


admin