Doekoe Doekoe

Met dit thema was er woensdagmiddag een bijeenkomst in Argan, georganiseerd door JAA en SJA

Over zakgeld, gezinsinkomen schulden, bijbaantjes, levensstijlen en groepsdruk.

Workshops met jongeren en professionals, eten, muziek en heel veel tips.

Een heel geslaagd concept.

De jongeren zelf kwamen tijdens de talkshow met Aboutaleb met oplossingen die ze eerder die middag hadden bedacht:

boetes voor bedrijven die minderjarigen op afbetaling laten kopen, sollicitatietraining op school, meer aandacht voor inkomen en schulden bij maatschappijleer, een bijbaantjeskrant, de xxxspas ook voor restaurants, Mc Donalds en snackbars, een bank vinden die geen rente geeft zodat ook moslimjongeren kunnen sparen en meer bekendheid voor inkomenstips voor jongeren.

Op veel van de suggesties had Aboutaleb direct antwoord of tips over hoe het opgelost kon worden.

Hij bood ook nog voor 4 scholen sollicitatietrainingen aan en vroeg de jongeren een werkgroepje te maken dat samen met de DWI zou gaan kijken hoe ze de website van de DWI zo kunnen veranderen dat jongeren er gaan kijken en er ook de relevante informatie voor de jongeren op staat.

Daarnaast zijn bekende hartekreet: zorg dat je actief bent en weet hoe je jezelf moet presenteren.


admin