Als je er bij stil blijft staan….

Ik weet dat het werkt.

Vaak weet ik ook hoe het werkt.

Soms wil ik niet eens weten hoe het werkt en geniet ik toch van het resultaat.

Achteloos achter het beeldscherm, mijn weg door de wereld klikkend altijd weer met spannende zoektochten en serendipieuze resultaten.

Vaak word ik tijdens een reis even opgehouden door een stopbord in de zin van als u verder wilt moet u nu dit of dat installeren.

Net geen Alice in Wonderland tegenover de grote boze wolf in schaapskleren, ben ik vrij ruimhartig in wat zich op mijn computer mag installeren: een beetje gezond verstand van jezelf en een grote dosis bescherming tegen lamachtige wolven van door Mc Afee volstaat meestal als rugzak op mijn nieuwsgierige reizen.

“Click here to download”. Meestal ben ik tijdens het downloaden al weer elders.

Vandaag zat ik eens naar het voltooien van een installatieprogramma te kijken.

Net als een woord dat opeens heel raar gaat klinken als je het bewust uitspreekt en proeft, vond ik het nu opeens toch wel heel bijzonder dat al die dll’etjes en andere kleine filetjes zich in mijn fysieke omgeving van niets naar nergens op de juiste plek in dat gekke kastje onder mijn bureau wisten te nestelen om daar vervolgens precies te gaan doen waarvoor ik ze “vanuit niets naar nergens” had ingeroepen.

Wij zijn goede vriendjes dat kastje en ik maar ik hoef lang niet altijd te weten wat hem beweegt of hoe hij in beweging gebracht wordt om toch in het even stilstaan bewonderend naar mijn PC te kijken en te denken “oh wat kun jij dat toch goed”.


admin