Puur

“Het leven laat zich maar al te graag liever beschrijven dan beleven”

Geciteerde wijsheid uit een van de vele bladen die mijn schoonmoeder altijd voor ons meeneemt op vakantie (waardoor ik bij alle telefonische of internetenquetes altijd maar weer “eens in de afgelopen 12 maanden” kan invullen en dus toch nog meedoe.
Genieten langs de rand van het zwembad.
Deze bleef wwl even hangen. Een waarschuwing voor de weblogger die veel verhaalt maar misschien minder beleeft?
Ik geloof het toch niet.
Soms midden in een gebeurtenis ontstaat er een zin, die ook mijn stukje maakt, maar in herinnering ook het anker van de gebeurtenis blijft en het beleven blijft kleuren.
Waar ik over geschreven heb blijft vaak intenser hangen.
Toch herken ik het wel. Mijn altijd parate camera schiet tegenwoordig minder. Bij het concert van de Stones wilde ik aanvankelijk een plaatje schieten toen Mick Jagger heel dicht bij was.
“Niet doen, ogen open en genieten van het moment”. Ik genoot en heb geen foto.
Het zou me niets verbazen als er binnenkort een verbod op mobieltjes met camera bij concerten zou komen. Je staat toch als band zeker voor een publiek en niet voor een collectie en masse opgestoken mobieltjes te spelen die een buffer zijn tussen jou en het publiek waar je voor speelt.


admin

1 COMMENT
  • zeppo

    Voor het eerst een praktisch fotoloze vakantie gehad.
    Genieten en leven ipv plaatjes zoeken.

Comments are closed.