Op de lijst van GroenLinks voor de Tweede Kamer

Ik log over bijna alles, katten en te precaire onderwerpen uitgezonderd.

Toen ik gevraagd werd om me te kandideren voor de fractie van GroenLinks in de Tweede Kamer gebeurde er in volgorde dit:

1) ik schok ik me rot,

2) Dacht: nu niet te snel antwoord geven

3) Als ik ja zeg, ga ik dit hele proces op mijn weblog zetten

1 ging over, 2 voerde ik uit met als gevolg dat ik me kandideerde (na een heftig denkproces en een omgevingscheck) en bij 3 heroverwoog ik voorlopig het webloggen hierover onder de gedachte “zolang je nog niet weet hoe het verder gaat lopen dit maar even voor je houden”.

Maandag 18 september in de middag is opeens publiekelijk bekend dat mijn naam op de concept kandidatenlijst GroenLinks in de Tweede Kamer voorkomt

Vanaf de publicatie van dit stukje sta ik dus bekend als iemand die in het blok 21 t/m 23 van de lijst kandidaat staat voor GroenLinks.

Ik ben content met die plek: hij is niet hoog, een blokje hoger net wat fijner, ingecalculeerd niet haalbaar voor een plek op een stoel in de Tweede Kamer en bovendien bedreigd door alle Up en Down stemmingen tijdens het congres, maar toch.

De kandidaatstelling en de plek roept vragen op als: waarom, had je hoger willen staan en hoe gaat het nu verder?

Maar niet alleen dat.

Vanaf deze week (ze werken zich volgens mij een ongeluk bij de internetredactie van GL op dit moment) staan ik en mijn weblog vermeld op de website van GroenLinks op de conceptlijst voor de Tweede Kamer.

Mensen die vanuit deGroenLinks website naar mijn site linken, verwachten daar iets over mijn motivatie, mijn achtergrond en mijn highlights te vinden.

In een klap een nieuw publiek met een gerichte interesse, “wie is dat en waarom zouden wij 1) haar tijdens het congres steunen 2) op haar stemmen als ze op de definitieve lijst van GroenLinks zou staan? ”

Na publicatie van de lijst, zal dat hier dus ook snel te vinden zijn. (maar wel stukje bij beetje)


admin

3 COMMENTS
  • Michel

    We lazen je natuurlijk al lang hier. šŸ™‚

  • Michel

    Verloren in vertaling: hier = planeetgroenlinks.nl

  • Saranna

    Fijn thuis als Planeet GroenLinks, www en hier elkaar zo snel vinden, stukje was nog jong maar de newsfeed snel.

Comments are closed.