Saranna op 22

Mijn kinderen zwaaiden mij gisteren uit als was ik een kandidaat onderweg naar de Idolsfinale.
Doe je best, zorg dat je je plek krijgt.
Beiden waren op hun middelbare school al druk en met succes aan het lobbyen geweest voor hun moeder.

Ik had van te voren besloten er los van mijn kandidatuur een goed GlLcongres weekend van te maken, hotelkamer geboekt (gezellig samen met mijn opvolgster in Oud-West dus niet snel weg hoeven na de eerste congresdag), tijd voor discussies, veel patrijbekenden en onbekenden tegenkomen, eindelijk een live gezicht bij de vele digitale GroenLinksers en zaterdagavond samen met een groep GroenLinksers uit eten in Zwolle en tot in de hotelbar doorpaten over het programma de hete hangijzers rond ontslagrecht, WW en CAO besprekingen.

Het wilde mij niet lukken om serieuze campaininggedachten voor plek 21 te ontwikkelen, maar had er eenmaal op de conceptlijst ook niet echt zin in om daar net zo hard ongemerkt weer af te donderden door helemaal niets te doen.
Toch kwam de vrolijke “wil je me vanaf plek 21 steunen”er gedurende het weekend steeds makkelijker uit, zonder het echt serieus te laten worden.
Had twee prachtige pleiters Natasja van den Berg en Ruud Grondel, maar tegen de tijd dat we aan “mijn blokje” toekwamen werd het pleiten voor de kandidaten wegens tijdgebrek afgeschaft.
Met steun van de vele amsterdamse vrienden en de nieuw opgedane contacten werd mijn conceptplaats een echte op 22.

En dat vind ik dan eigenlijk stiekum toch wel erg leuk.
Niet alleen omdat ik vind dat mijn manier van besturen voor GroenLinks een plaatsje op de lijst verdient, maar ook omdat mijn lobbyende kinderen en echtgenoot het nieuws met enthousiasme ontvingen.
Marco plaatste zelfs direct na mijn smsje het nieuws als reactie op mijn log.


admin

5 COMMENTS
 • Michel Klijmij

  Nou, toch nog een bloggende kandidaat op de lijst (met Ren

 • Ingrid

  Helemaal goed, en een mooie plek! Jammer dat ik het vakje niet meer echt rood mag kleuren, dat zou het nog mooier gemaakt hebben. Geweldig gedaan!

 • Saranna

  Hoi Ingrid,

  Tja het electronisch stemmen haalt wel iets van de oude charme weg. Toch ben ik bij dat dat in Amsterdam nu eindelijk kan.
  Als compensatie beloof ik zelf rood te verschieten op 22 november.
  En by the way….
  Deze plaats heb ik natuurlijk ook aan jou en Ellen te danken. Jullie gaven mij het laatste zetje toen ik nog aarzelde!

 • Tofik Dibi

  Hey Saranna,

  Gefeliciteerd met je plaats en hartelijk dank voor je advies. Toen ik op dat podium stond dacht ik de hele tijd ‘langzaam tempo, hoger volume’ en ik weet zeker dat dat bijgedragen heeft aan de boodschap. Succes met alles en tot ziens.

 • Mathieu Heemelaar

  Hoi Saranna,

  The day after lees ik alle weblogs. We hadden elkaar al ter plekke gefeliciteerd, blij voor de erkenning die het congres heeft uitgesproken door jou te kiezen.
  Geniet verder van alle leuke dingen die je doet, en blijf ons op je weblog daarover verslag doen!

Comments are closed.