Aan de slag

De eerste dag weer werken, uitgerust, bruin gezicht, de spierpijn en stalen dijen nog voelbaar.
De stalen dijen waren erg behulpzaam vandaag en vingen veel op.
Met veel plezier heb ik samen met de diverse bouwers de laatste vervolmakingen aan de website en de digitale leeromgeving gelegd die ik morgen mag presenteren.

Even thuis en daarna naar een uitermate goede vergadering van de Raad van Toezicht van Dock in het oude vertrouwde buurtmuseum in Oud-West (we wisselen in vergaderlocaties tussen Amsterdam en Rotterdam).
Aan de hand van het jaarplan kregen we een bijna filosofische discussie over de mogelijk positieve kansen van het regeerakkoord voor de samenlevingsopbouw- en welzijnssector. Wat kan de term “samen” daarin al niet betekenen.
Over het “samen” in “samenwerken” hebben we het lang gehad.
Wij geloven daar allemaal oprecht in: samenwerken kan de oplossing zijn voor heel veels.
Maar er zijn toch wel vaak knarrig hardnekkige redenen om het samenwerken in de weg te staan, zoals maar simpel het materialistische gegeven dat samenwerken en het niet laten prevaleren van het eigen belang van individu of organisatie niet altijd direct loont.
Als instelling voor je eigen gewin gaan, wordt daarmee bevorderd.
Altru


admin