Visie, enthousiasme en toepasbaarheid

Vanavond een vergadering met de “glasvezel voor het onderwijs stuurgroep” voor Amsterdam met daarna een gezellig samenzijn.
Tot nu toe hadden wij steeds te korte vergaderingen met alleen maar besluiten, functioneel ontwerpspecs en verstandige beslissingen ten behoeve van het onderwijs. Razend interessant en hardstikke nodig, maar tijd voor visie, toekomstmuziek, dromen over toepassingsmogelijkheden en het bedenken van kleine leuke dingen die je zonder veel geld al zou kunnen doen om iedereen te laten zien wat scholen zomaar zouden kunnen als ze snelheid en infrastructuur hebben, was er amper.
Vanavond was er niet alleen even ruimte voor wat alle vergaderaars zelf allemaal in hun eigen tijd al met de mogelijkheden doen (van de computer alleen maar een noodzakelijk kwaad, naar foto’s en fimpjes bewerken, Warcraft spelen, Second Life bezoeken, Second Life op zijn kansen en toepassingsmogelijkheden analyseren, Quake spelen, tot enthousiasme over het meeontwerpen van digitale leeromgevingen) De persoonlijke invalshoek van de deelnemers 10 heren en


admin