Afscheid Stefan Verfaecke

Zondagmiddag was ik aanwezig bij het afscheid van Stefan Vervaecke, jarenlang werkzaam voor het ABC, de ASKO, Oud-West en Oud-Zuid.
Ik kende Stefan als drijvende kracht binnen het DLO en het onderwijsachterstandsbeleid vanuit Oud-West. We werkten lang en prettig samen en waren het altijd verassend snel eens.
Ik maakte al meerdere recepties van Stefan mee: bij zijn afscheid in Oud-West en zijn ambstjubileum. Steeds viel maar weer op hoe Stefan gekend er gewaardeerd werd. Ik ken ook maar weinig mensen waarbij de bevlogenheid zo diep zit.
35 jaar in dienst voor het Amsterdamse onderwijs, drijfveer acher het Taalweb, coordinator kunsteducatie, onderwijsstimuleringsprojecten. Kortom een man met hart en ziel voor de mooie en goede dingen in het Amsterdamse Onderwijs met een passie voor Taal, achterstandsprojecten en cultuureducatie, geroemd tot op het belgisch internet Pauselijk Ereteken Pro Ecclessia et Pontifice
Tijdens het middaggedeelte van zijn afscheid waar ik helaas verstek moest laten gaan omdat ik heel erg leuk en per ongeluk ook passend bij Stefans drijfveren oefenpubliek zat te spelen bij de clownsworkshop van zoon Mick, kreeg Stefan een Pauselijk Ereteken Pro Ecclessia et Pontifice uitgereikt in de Oude Kerk vanwege zijn verdienste voor het Amsterdamse, maar ook in bijzonder voor het Katholiek Onderwijs.
Het verbaasde me helemaal niets om – zelfs al was het een weekendse zondag – op zijn receptie heel veel Amsterdamse Onderwijs en Cultuur en Politiek mensen tegen te komen, net zoals het me niets zal verbazen dat hij na zijn vakantie gewoon weer ergens met een nieuw project voor het onderwijs gaat beginnen.


admin