werkbezoek Dock

Je zal mij niet horen ontkennen dat ik mijn stadsdeelplekkie best een beetje mis: midden tussen de mensen het onderwijs en de instellingen in.
Vandaag vanuit mijn functie binnen de Raad van Toezicht van Dock op werkbezoek naar een aantal Amsterdamse projecten, voel ik me dan ook weer helemaal lekker.
Bijna alleen maar projecten van buiten ons stadsdeel dus oude betrokkenheid met nieuwe horizonten.
Met het Dockbusje naar het Jongerensteunpunt in Geuzenveld, onze chauffeur in opperbeste stemming want Geuzenveld won gisteren de Stadspelen en ook Dock was daar ondersteunend bij aanwezig. Daar maakten we kennis met de trajectbegeleiding, het Steunpunt, de sociale activering en een stukje netwerk 12+ in actie.
Met foto’s wilde ik geen mensen in verlegenheid brengen, maar het www-tipbord boven de voor iedereen toegankelijke computers in het steunpunt vond ik wel een mooie:
Daarna verder naar De Werkplaatzz trajectbegeleiding in actie, een keuken waar ’s ochtends de catering werd aangeleerd onder begleiding van een 65+ kok en een leermeester: ook sport, sociale vaardigheden, taalles, sollicitatietraining en computervaardigheden horen in het vaste programma en daarnaast kun je als je wilt ook nog eens het diploma sociale hygiene behalen zodat je door kunt in de horeca. Het zag er imposant en geolied uit: de produkten van het caterwerk worden door de jongeren zelf uitgeserveerd en door het stadsdeel, de scholen, Dock zelf (het afgelopen kerstdiner voor de hele organisatie) en andere organisaties met liefde opgegeten.
Ook hier weer geen foto van klanten, maar een foto van een keuken waarin ik graag een dagje zou koken:

Na de werkplaatzz door naar Docklandz dat net op de 30e juni feestelijk geopend was met buurtfeest en barbeque(gecaterd door de werkplaatzz), een braakliggend terrein waar gedurende de zomer veel activiteiten voor jongeren georganiseerd worden met een huttendorp, een tentenkamp en de Dockbuzz, en daarnaast muziek en sportactiviteiten.
Ik moest voor zo’ n programma in de zomer vroeger naar de Kennemerduinen, in Geuzenveld kan het om de hoek:

Vanuit Docklandz naar het buurtpunt de Krijtmolen in de Baarsjes, ondertussen dichter bij huis. Hier kregen we een toelichting op de activiteiten van het opbouwwerk in de Baarsjes en Oud-West.
Lichtelijk afgeleid door de mooie gordijnen die er voor het raam hingen, hoorde ik veel over de werkwijze van het opbouwwerk van Dock, voor Oud-West jaren geleden reden om juist met hen in zee te gaan en voor mij reden om afgelopen jaar met veel plezier in de Raad van Toezicht te stappen.
Na het laatste onderdeel een eetpauze en daarna de vergadering van de RvT waar we het uitgebreid hebben gehad over de dynamische en kansen biedende omgeving waarin DOCK zich zeker met de komst van de WMO bevindt en wat dat voor de toekomst van DOCK kan betekenen.


admin