Surfing San Franisco

Onze laatste dag in de camper brengt ons naar de kust vlak bij San Francisco.
Morgen de camper inleveren. Vandaag een rustdagje aan de kust.
Marco reserveerde de camping al een tijd geleden zodat we verzekerd waren van een plaatsje met Ocean view.
Lotte besloot hier ter plekke een eerste surfles te willen hebben en regelde dat heel daadkrachtige helemaal zelf.
Als onderdeel van de filmcrew zat ik samen met Janny met fototoestel en filmcamera in de aanlsag om al haar vorderingen en die van Marco vast te leggen. Vanuit een echte surfshop in Pacifica werden Marco en Lotte in de wetsuits gehezen en kregen zij eerst een kwartiertje droogsurfles op het strand. We filmden hun eerste pogingen die er bemoedigend uitzagen. Helaas kreeg Lotte ruzie met een tegenwerkend surfbord dat vol op haar hand klapte.
Na veel pijn en een dikke hand, werd Lotte door de surfleraar in het plaatselijke ziekenhuis afgeleverd, waar zij en ik samen keken of het in het echt allemaal wel zo mooi is als de Amerikaanse ziekenhuisseries beloven. We zagen geen dokter Mc Dreamy of Shephard, maar wel veel uren ziekenhuis. Ze waren er erg lief, maar hielden ons uiteindelijk wel 6 uur van de straat: na foto’s en de dokter bleek er gelukkig niets gebroken maar wel een stevige “contusion en bruises”. Met prachtige braces, pijnstillers en een zeer geavanceerde mitella, mochtn we het ziekenhuis weer uit, lukte het ons maar ternauwernood om de amper engels sprekende taxichauffeur ons terug te laten brengen naar San Francisco RV Resort, Pacifica Highway One. Gelukkig waren we nog net op tijd terug om “de zon in de zee te zien zakken” en heben we genoeg foto en video materiaal om het surfen toch nog in de herinnering een succes te laten zijn.
Bij de regsitratie in het ziekenhuis kregen we meteen een “financial advisor” toegewezen vanwege de rekening, maar op een of ander manier liet ons verzekeringsbewijs diepe indruk achter. We verlieten het ziekenhuis zonder ook maar en cent te betalen, een rekening mee te krijgen of een creditcard te hoeven trekken en dat terwijl de oudere dame die naast ons in de behandelkamer lag, gevallen nadat ze was geschrokken vn de seniorebus bij het dagactiviteitencentrum (gelukkig was de heup van deze 80jarige dame niet gebroken en mocht ze met haar kinderen naar huis), de rekening cash ging betalen voor ze het ziekenhuis uit ging.
Een bizarre tegenstelling.


admin