Glasvezel voor het Amsterdams Onderwijs een stap dichter naar de toekomst

Op 4 oktober tijdens de conferentie Jong Amsterdam zetten de gemeente, de schoolbestuurders verenigd in BOA en de aanbieders KPN en Imptech hun handtekening onder het contract voor glasvezel voor het Amsterdamse Onderwijs. Binnen 2 maanden wordt een start gemaakt met de aanleg van het glasvezelnetwerk.
Op dit moment heeft twee derde van de Amsterdamse scholen ingetekend, van de rest van de scholen hopen en verwachten we dat ze zich binnenkort aansluiten.
Dat betekent dat in de loop van 2008 de Amsterdamse scholen gebruik kunnen maken van een eigen glasvezelnetwerk waardoor het voor leerlingen, leerkrachten en de schoolorganisatie veel snellere, leuker, mooier, makkelijker wordt om de computer in te gaan zetten bij het onderwijs: geen crashende netwerken meer, met een hele klas tegelijkertijd online, onderwijs op afstand, samen gebruik kunnen maken van bewegend beeld, kunstaanbod op het internet bekijken, en massaal de eigen gemaakte werkstukken uploaden, ’t kan allemaal (en nog veel meer….).

De ondertekening ging op een digitaal schoolbord waarop wethouder Lodewijk Asscher, verantwoordelijk voor het onderdeel Kinderen Eerst van het Amsterdamse collegeprogramma als eerste zijn handtekening zette, gevolgd door de schoolbestuurders en aanbieders.
Daarna het glas -eventjes zonder vezel- maar met champagne.

Hij heeft me in jaren niet zo goed gesmaakt, als stuurgroeplid van BOA gaf ik zelf bijna licht van toch een beetje trots: het duurt me drie keer te lang en het gaat lang niet altijd makkelijk, maar met deze handtekening zijn we echt een stap verder
en “ja mam, ik geniet op zo’ n moment wel even een heel klein beetje van dat ik dan als enige vrouw tussen de “bepakte” mannen sta” maar de oud-collega’s die ik op de conferentie zag slikten het “wat doe jij hier” onmiddelijk in met “o ja glasvezel onderwijs jou ding”, dus ik stond daar tevreden.

Ik moet zelf ook nog wel even in de nascholing want mijn videofilmpje van de ondertekening is raw en schokkerig, dat doet mijn dochter 100 keer beter (ik ging al wel spelen met de videomixer en vond dat erg leuk, maar als ik me daar echt in stort, komt er de komende dagen niets meer uit mijn handen).

Reclamefilmpjes voor Breedband Onderwijsnetwerk Amsterdam


admin